Designer Lise Franck

Lise Franck
Instagram • Pinterest • Facebook

om lise franck

Det meste af min fritid bruger jeg på garn. Jeg hækler, strikker, plantefarver garn og laver opskrifter.  

I 2014 skulle jeg være mormor, og ville strikke en lille kjole. Efter besøg i garnbutikken, kom jeg hjem med garn og opskrift, her opdager jeg, at bærestykket skulle hækles, jeg havde aldrig hæklet, men gav mig i kast med det, og ender med at hækle hele kjolen, også var jeg grebet af at hækle.  

FARVERNE

Farver har altid været min passion, og i hækling kunne jeg gøre brug af lege med farver, og på et tidspunkt irriterede det mig, at jeg ikke kunne få de farve jeg gerne ville have. Derfor tog jeg et plantefarvnings kursus. 

Siden 2017 har jeg plantefarvet alt mit garn selv.
Jeg farver små portioner garn af gange, på hvid, lyse grå og mørke grå new zealandsk lammeuld, for at opnå så mange nuancer som muligt. Det gør at jeg f.eks kan hækle et tæppe med over 30 forskellige nuancer af brun og lyserød.  

Jeg plantefarver med blade, planter og svampe jeg finder i naturen, men jeg købe også tørrede planter, for at opnå de rødlige og blå nuancer, da det er svært at finde noget i den danske natur der farver disse farver.  

Jeg eksperimenter også med, at lave speckels- og farveskiftende- garn, ved hjælp af solfarvning og ecodye.  

Mine hæklede tæpper er meget inspireret af patchwork, og geometriske mønster. Jeg hækler enden freestyle eller laver et mønster jeg hækler efter.

Farve kompositionen kommer fra f.eks. en gå tur i skoven, eller en tur på havnen, eller billeder hvor jeg synes at farverne er smukke.  

Siden februar 2022 har jeg været en del af molevejens kunsthåndværk i Hanstholm, hvor jeg sælger hæklekits, strømpe garn, færdig hæklede tæpper og sjaler.  

Akvarelmaling er en gamle interesse, som jeg har genoptaget. Her er det også geometri der fanger mig, og brugen af farver. Mine farvekombinationer minder meget om farverne i mine tæpper.  

Sidste nyt er jeg fra den 1. juni 2023 er holdt med at arbejde og helliger mig nu fuld ud til mit garn og kunst.

Derfor vil jeg gerne brede mine kunstskaber ud. Så er du/i interesseret i at jeg kommet og holder et plantefarvekursus, hæklekursus, foredrag eller udstilling, så kontakte mig på mobil eller E-mail.

Se Lise Franck på TV-Midtvest: https://www.tvmidtvest.dk/kreatid/kreatid-paa-besoeg-24

"I hæklekredse er Lise Franck en af stjernerne. Med plantefarvet garn og en hæklenål bliver små firkanter forvandlet til flotte, farvestrålende tæpper."