Glaskunstner Gabriella Jørgensen

Jeg hedder Gabriella Jørgensen og er født i Skagen i 1967. Jeg bor 4 km syd for Hjørring på Præstevej 3 i Hæstrup Mølleby.

Med Kærlighed, fascination og inspiration til og fra den smukke natur mellem Himmel og Hav, langs de Nordjyske kyster slippes kreativiteten og fantasien løs og udformes til unika og anderledes kunst. 

Følelser, fantasi, drømme og spontanitet går op i en højere enhed og bliver til skulpturer, relieffer, fade, vaser mm.  Jeg arbejder med forskellige materialer som glas, keramik og drivtømmer, ofte gerne en kombination af flere materialer. Jeg anvender bl.a. teknikker som Sandstøbning og Silketryk i mit glasarbejde. Drømme forvandles med Kærlighed og giver Livsglæde.

Jeg har altid holdt af at udfolde mig kreativt med mange forskellige materialer og udtryksformer gerne kombineret. Naturen kan ofte blive en inspirationskilde til nyskabelse.
Jeg bliver inspireret af livet omkring mig – en gåtur i haven – ved stranden – lyset – farver -sindsstemninger – materialer jeg finder – der er sjove – grove – fine – ting med sjæl og charme.
Materialerne må gerne have en historie, som jeg måske kender eller ikke kender til og aldrig får at vide – tanker og følelser – fantasi – drømme og spontanitet får frit løb til at forvandle gamle ting – så de får nyt liv. Nye ideer vokser og sprudler frem – nogle kommer i lysglimt – er der et kort øjeblik, pludselig er der en ny – processen får lov til at leve så længe som muligt – ofte tager designet en helt anden drejning end jeg havde tænkt mig. Sådan opstår de mest spændende værker.

Min helt store interesse ligger i at udforske livet omkring mig, naturen og mennesker i samspil med glassets uendelige muligheder i former og farver. Jeg arbejder med støbning og koldglas teknik. Dette udformes til brugskunst, skulpturer og relieffer. Gerne i kombination med keramik, strandingstræ, metal og granit.