Skulptør Erling Mørch

Tlf: 40 57 94 60  -  Mail: em@konservator.dk

 

Som årgang 1961 er jeg uddannet som zoologisk konservator og har arbejdet indenfor dette fag i ca 40 år. Dér beskæftigede jeg mig meget med formgivning, anatomi og udtryk – bevægelse. Ved hvert dyr, jeg har konserveret, har jeg forsøgt at gengive liv.


Disse erfaringer går videre i mine skulpturer i et arbejde, der tog fart i 2019. Jeg laver primært fugle udført i cortenstål, hvor anatomien er korrekt. Den enkelte fugl har åbninger på kroppen, hvor betragteren udfordres på fantasien og samtidig er med til at færdiggøre skulpturen. Jeg gengiver fuglenes naturlige adfærd, hvordan de flyver, går eller ligger. I håb om en afsmittende effekt på betragteren udstråler de glæde og frihed.

At udforme kunst giver mig glæde og inspiration til nye skulpturer.

Stål er et meget hårdt materiale, der giver nogle begrænsninger. Derfor arbejder jeg udelukkende i koldt stål. Størrelserne er vidt forskellige – fra den lille gærdesmutte til den uddøde moa, der var dobbelt så stor som den afrikanske struds.

Fuglene formes i naturlig størrelse, men kan også i udsmykningsopgaver ses i forstørrede formater. Eksempelvis har jeg til Randers Regnskov skabt en kæmpe slange, som besøgende kan gå igennem.

Målet er udvikling i skabelsen af skulpturer, der leder tanker mod det positive i livet. Der er så megen ufred og krig i vores verden, så min kunst appelerer gerne til sansningen af naturen, jeg ser som fredelig. Mange mennesker er ulykkelige og føler sig fastlåst i deres situation. Kunst skal give stof til eftertanke og gerne med glæden i focus.
Jeg viser fuglenes flyvning og frihed – lad os lære af det.